2024. április 19., péntek
FONTOS

Csapadékelvezető csatorna épül a Szentháromság utcában

Dolgoznak a gépek a gyulai Szentháromság utcában, aminek a Szt. István és Rákóczi utca közötti szakaszán csapadékvízelvezető-rendszert építenek.

A helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Ökrös István elmondta, ezzel egy régóta elhúzódó problémát oldanak meg. A képviselő az elmúlt években többször jelezte testületi ülésen, hogy gondot jelent a csapadékvíz-elvezetés hiánya a szűk és forgalmas utcában.

A csapadékot az utca két szélén épülő padkafolyóka fogja elvezetni a víznyelőkig, ahonnan a zárt csatornarendszerbe jut a víz. A beruházás 76 millió forintból valósul meg, amit a város által környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésre elnyert 400 milliós TOP-os forrásból különítettek el. Ebből az összegből a csapadékvíz-elvezetés mellett az utat is kiszélesítik.

Görgényi Ernő polgármester elmondta, munkálatok alatt a forgalom korlátozva lesz, de az utca lakói és a megkülönböztető jelzést használó járművek számára biztosítják a ki- és bejárás.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …