2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Szociális lakóotthonok épülnek Eleken

Az ellátottak is műsort adtak péntek délelőtt, Eleken, ahol lerakták egy fogyatékkal élő emberek és pszichoszociális betegek számára épült lakóotthon alapkövét. Eleken hat helyszínen épül lakóotthon, ezekbe összesen 72 fogyatékos és pszichoszociális ellátott költözhet be a tervek szerint jövő januárban. A beruházásra európai uniós forrásból 630 millió forint áll rendelkezésre.

Az eseményen Czibere Károly államtitkár jelentette be, hogy ezzel elkezdődött a kislétszámú szociális otthonok kialakításának második köre. Hangsúlyozta, az eleki alapkőletétel “országos szimbólum”, azt jelképezi, hogy le kell bontani az izolált, elkülönített, párhuzamos társadalmakat, és egy egységes, befogadó nemzetet kell építeni.

Kovács Gábor, az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetségének elnöke elmondta, ez a kormányzat a korábbiakkal ellentétben támogatja azt, amit az érdekvédelmi szervezetek kérnek. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, az új otthonok kialakítása jelentős az életminőségbeli javulást hozhat.

Békés megyében emellett Vésztőre szintén 72, Mezőkovácsházára pedig 120 személyt fognak hasonló módon átköltöztetni, jelenleg a beruházások közbeszerzési eljárása zajlik.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …