2024. április 28., vasárnap
FONTOS

7 milliárdot költenek Békésben mellékutak felújítására

 

Ezen a pénteki felvételeken is látszik, hogy a célegyenesbe ért a Gyulavári és Dénesmajor közötti út 1,6 kilométeres szakaszának korszerűsítése. A két városrész közötti úton a legkritikusabb részt javítják ki 194 millió forintból, a munkálatok 87 százalékos készültségi állapotban vannak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén Békés megyében megvalósuló pályázatokról péntek délelőtt Békéscsabán tartottak sajtótájékoztatót. Virág Mihály, a közútkezelő megyei igazgatója elmondta, jelenleg összesen 12 beruházással foglalkoznak, ezek összesen 25 kilométert tesznek ki, és közel 3,5 milliárd forintot költenek rájuk.

A Gyulavári és Dénesmajor között folyó munkáról azt mondta, különleges technológiai megoldást kellett alkalmazniuk a problematikus talajszerkezet miatt.

A TOP program révén Dévaványa, Tarhos, Nagygyanté, Medgyesbodzás, Gerendás, Kétegyháza, Szeghalom, Pusztaottlaka, Battonya és Orosháza érintett kisebb-nagyobb, jellemzően 1-2 kilométeres szakaszokkal. Ezek a munkálatok még az idén befejeződnek, szemben a sarkadi projekttel, mely révén a Gyulai és az Anti út kereszteződésében alakítanának ki körforgalmat. Ott még az engedélyeztetési fázisnál járnak.

Az eseményen elhangzott, hazai forrásokból szintén közel 3,5 milliárd forintból újulnak meg utak a megyében még ebben az évben. Ebben a programban 29,6 kilométert korszerűsítenek. Szűkebb térségünkben Sarkadkeresztúr és Kétegyháza mellett a gyulai elkerülő egy 1,8 kilométeres szakaszát is felújítják.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …