2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Kutyaterápia segíti a beteg gyermekek gyógyulását

A videó elején Pálfi Péter beszélt a várható egy óra programjáról a Békés Megyei Központi Kórház Gyermekpszichiátriai osztályán. Ő és Maja nevű kutyája szerda délutánonként látogat Gyulára, az osztály gyermekeinek nagy örömére.

A felnőtt segítőkkel rendezett foglalkozásokon először óvatosabban teremtenek kapcsolatot a kutyával, egy kis simogatás után mindenki vezette pórázon az állatot, a jól elvégzett feladatok után a gyerekek jutalomfalatokkal hálálták meg Maja türelmét és ügyességét.

Ezután következett többek, így Márkus Réka kedvence, a kutyás fogócska.

Körülbelül két éves munkára van szükség ahhoz, hogy a kutya ilyen feladatot el tudjon látni. Az ebnek több szempontból is alkalmasnak kell lennie, még a vérmérsékletét is tesztelik a felkészülés során.

Ez a foglalkozás a 10. volt, amelyen a szaknyelv szerint “állatasszisztált terápiát” végeznek a gyulai tagkórház 20 ágyas gyermekpszichiátriai osztályán, ahol leginkább szorongásos tünetekkel, depresszióval és magatartászavarral küzdő gyermekkel foglalkoznak. Nekik a kutyaterápia nagyon sokat segít – derült ki dr. Fierpasz Zsuzsanna
osztályvezető főorvos szavaiból.

A kutyaterápiát a tb nem támogatja, az intézmény vezetése azonban úgy döntött – egyelőre decemberig – mindenképpen finanszírozza a foglalkozásokat.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …