2024. május 8., szerda
FONTOS

Elbúcsúzott a nyugdíjba vonuló főjegyző, Becsyné Szabó Márta

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta a gyulai képviselő-testület csütörtökön.

A grémium döntött arról, hogy képviselői keretekből támogatja a gasztronómiai világbajnokságra készülő Békés Megyei Culinary Team Alapítványt és a Gyulavári Általános Iskoláért Alapítványt, valamint 3 millió forintot szavazott meg a Béke sugárúti vadgesztenyefák cseréjére. Pályázatot írtak ki továbbá a gyulai húsipar 150. évfordulója alkalmából állítandó Stéberl András szoborra, ami az evangélikus templom mellett fog állni.

Az ülésen beszámolók is elhangzottak. A képviselők elfogadták a kistérségi szociális intézmény, a gyulai egyesített óvoda, a határrendészet és a rendőrkapitányság előző évről szóló beszámolóját. Utóbbiban Kolysza Zoltán kapitány elmondta, Gyulán 2017-ben 6%-kal csökkent a bűncselekmények száma az előző évihez képest, és nőtt a nyomozások hatékonysága is. Problémát jelent ugyanakkor, hogy megemelkedett a közlekedési balesetek száma, ezért fokozott ellenőrzéseket fognak tartani.
Folytatódott a gyulai labdarúgás körüli vita is. A Galbács Mihály képviselő által vezetett Termál FC-vel kapcsolatban ugyanis felmerült a gyanú, hogy nem szabályszerűen járt el bizonyos esetekben. Ezért vizsgálat indul az egyesület gazdálkodásával kapcsolatban. Emellett a városi labdarúgás támogatására szánt 6 millió forintot a grémium az újonnan alapított Gyulai Futball Clubnak szavazta meg.

A képviselő-testületi ülés után többek között a gyulai Erkel kórus köszöntötte Becsyné Szabó Mártát. A címzetes főjegyző 50 év szolgálat után június 30-tól nyugdíjba vonul. Az ünnepség végén a családtagok, barátok, illetve munkatársak is köszöntötték Becsyné Szabó Mártát.

Nézze meg ezt is:

Japán nap a Hanami jegyében címmel rendeztek programokat Gyulán

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban többek között előadások, workshop, japánkert és japán ételek várták az …