2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Új eszközökkel végzik a házi segítségnyújtást a gyulai intézményben

A házi segítségnyújtást lehetővé tevő új, modern eszközöket vásárolt a Gyulai Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény – mondta el Kiss Szabolcs intézményvezető az Évgyűrűkben.

A 2000-es években Gyulán országosan elsőként vezették be a jelzőrendszeres segítségnyújtást, ami azt jelenti, hogy a gondozottak krízishelyzet esetén munkaidőn túl is bármikor kapcsolatba léphettek a gondozókkal. Ehhez volt szükség a képen látható készülékre és a hozzátartozó pánikgombra. A technológia az elmúlt tíz évben sokat fejlődött, ezért a rádiófrekvenciával működő, egyirányú kommunikációt lehetővé tevő szerkezet mára elavult. Ez tette szükségesség azt, hogy az intézmény a közelmúltban beszerezzen új jelzőkészülékeket. Ezek nem csak azt teszi lehetővé, hogy a gondozottak jelezzék, baj van, de a probléma típusát is meg tudják határozni. Így a jelzés beérkezését észlelő központban rögtön tudják, hogy értesíteni kell a rendőrséget, mentőt vagy tűzoltóságot. A fejlesztéssel javul mind a gondozottak biztonsága, mind pedig a gondozók munkájának hatékonysága.

A műsorban emellett Kiss Szabolcs beszélt arról, hogy idén az intézmény több gyulai telephelye is 50 éves jubileumot ünnepel, valamint hogy a nyárindító juniálishoz hasonlóan terveznek egy nyárzáró programot is a gondozottak szórakoztatására.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …