2022. december 4., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 07. 13.

Témák:

– Különleges esemény helyszíne volt pénteken a gyulai Almásy-kastély parkja. A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai által készített grafikákat adták át a Diaboló Alapítvány részére, ezzel a cukorbeteg gyerekeket segítve.

– Újabb állomásához érkezett Gyulán a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése. A Nagyváradi úton folyó beruházásról Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót.

– Egyedülálló eszközökkel ismerkedhettek meg a Gyula-Városerdőn rendezett csillagászati tábor diákjai. A nagyszalontai diákokat nem mindennapi kísérőprogramok is várták.

– A Shakespeare Fesztivál ideje alatt nem csupán a színházi előadásokban elevenedik meg az angol drámaíró munkássága, de több szakmai program is kapcsolódik hozzá. Középiskolás és főiskolás diákok a kamarateremben vesznek részt workshopon, ahol minden nap az előző este látott előadásokat elemzik.

– 560 éve kezdte meg uralkodását Hunyadi Mátyás, ebből az alkalomból 2018-at Mátyás király emlékévvé nyilvánították. A Pándy Galériában a József Dezső alkotókör tagjainak őt ábrázoló munkáiból nyílt kiállítás.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2022. 11. 29.

Témák: – Az év második legjobb turisztikai attrakciójának választották a gyulai Almásy-kastélyt. A díjat a …