2024. április 26., péntek
FONTOS

Megújulnak a járdák a vasútállomás környékén

Tovább folytatódik a gyulai járdaépítési program – jelentették be a szerda délelőtt, a Csókos út és a Kerecsényi utca kereszteződésében megtartott sajtótájékoztatón.

Mint kiderült, a város egy pályázat révén állami forrásokat, egészen pontosan 30 millió forintot nyert a Mátyás király utca egy szakaszának, illetve a Halácsy – Madách – Csókos út szakasznak a Nagyváradi úttól a Kiss Ernő utcáig terjedő 1.150 méterének a korszerűsítésére. Kónya István képviselő ez utóbbival kapcsolatban megjegyezte, 2006 óta próbáltak valamilyen módon forrást szerezni ehhez.

Gyulán évek óta kiemelt figyelmet fordítanak a járdák karbantartására, építésére. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a város valamennyi részét érinti a korszerűsítési program.

Békés megyében Gyula volt az egyetlen település, mely a lehető legnagyobb összeget nyerte el a helyi önkormányzatokért és az államháztartásért felelős minisztériumok közös pályázatán. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, az ő választókerületében Gyula mellett Tarhos szerepelt sikeresen.

Gyulán ebben az évben a járdaépítési program keretében több, mint kétezer négyzetméternyi felület újul meg közel 2 kilométer hosszan. Az elnyert támogatásnak köszönhetően ez közel a duplájára nő.

Nézze meg ezt is:

A fenntarthatóság került a fókuszba a Karácsonyi általános iskolában

A fenntarthatóság jegyében zajlanak programok a héten a Karácsonyi általános iskolában. Az intézményben már hagyomány …