2024. április 27., szombat
FONTOS

Játékos feladatok várták az óvodásokat az autómentes napon, Gyulán

A város idén is sikeresen pályázott az Európai Mobilitási Hét rendezvényeinek megszervezésére, így csütörtökön a Béke sugárúti óvodában rendezték meg az autómentes napot.

Kolysza Zoltán rendőrkapitány az esemény megnyitóján kiemelte, a rendőrség feladata nem csak a közlekedők megbüntetése, hanem fontos célja a megelőzés, ez a rendezvény is ezt szolgálta. Az autómentes nappal a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra próbálták meg felhívni a figyelmet. Szó esett a környezetbarát közlekedési eszközökről, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés erősítésének fontosságáról.

A gyerekek körében a kerékpározás mellett a rollerezés is népszerű. A nap folyamán a gyerekek a közlekedési játszóparkban és az óvoda udvarán különböző, játékos feladatok segítségével ismerkedhettek a szabályos közlekedéssel.

A városvezetés elkötelezett a kerékpáros közlekedés mellett. A város pályázati források segítségével egyre nagyobb hangsúlyt fektet a helyi kerékpáros úthálózat fejlesztésére, bővítésére. A gyerekek különböző mozgásfejlesztő eszközöket próbálhattak ki a nap folyamán. Ezek között voltak különleges járművek és ügyességi játékok is.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …