2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 10. 15.

Témák:

– Idén 300 éve, hogy a törökdúlás után újra élő katolikus közösség működik Gyulán – helyben lakó plébánossal. A vasárnapi virágbúcsún, a Magyarok Nagyasszonya ünnepén erről is megemlékeztek.

– Pályaorientációs előadásokat tartottak a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban. Az érettségi előtt álló diákok jelentős része még nem rendelkezik konkrét tervekkel a jövőt illetően, ezért fontos, hogy megfelelő segítséget kapjanak.

– Nemzetiségi gyermekműsorok, mustkóstolás, szőlőlopás. Jó hangulat várta az elmúlt hétvégén a gyulaiakat a németvárosi szüreten. Az idén a Göndöcs kertben tartott hagyományőrző szüretet már több éve megrendezik a városban és ahogy minden évben úgy ezúttal is a délutáni mulatságot a szüreti sváb bál követte.

– Gyulavári épített, vagy természeti értékekeit lehetett megtekinteni a Világ Gyalogló Nap alkalmából. A séta a Gyulavári Óvodától indult, ahonnan többek között a református templomot, valamint a Bay Zoltán emlékszobát tekintették meg az érdeklődők.

– 3-0-ás győzelmet aratott a hétvégén a Szeged-Grosics Akadémia az NB III-as bajnokság Közép csoportjában a Kozármisleny vendégeként.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …