2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Nagy érdeklődés övezte az Igazságszolgáltatás Napját Békésben

2018 októberében több mint ezer tanuló látogatott el valamely Békés megyei bíróságra, mely jól mutatja a bírósági programok népszerűségét – írta közleményében a Gyulai Törvényszék.

“Az októberi rendezvények között a hosszú évekre visszanyúló hagyományoknak megfelelően az Igazságszolgáltatás Európai Napja állt a középpontban, amikor is összesen 1.014 diák kereste fel bíróságainkat. A programban valamennyi járásbíróság, a Gyulai Törvényszék és a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság mellett a Gyulai Törvényszék Cégbírósága is aktívan részt vett.

Az Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából megvalósított programok rendkívül változatos képet mutattak. A diákoknak lehetőségük nyílt arra, hogy körbejárják a bírósági épületeket, tárgyalótermeket, megismerkedjenek azok történetével és művészeti értékeivel. Ezt követően az érdeklődők az általános jogi ismeretekről tartott előadások keretében hasznos információkkal gazdagodtak az igazságszolgáltatás rendszeréről, a büntetőjogi és szabálysértési felelősségről, majd a feltett kérdéseikre is válaszokat kaptak.

A lelkes és vállalkozó kedvű csoportok büntető és szabálysértési perszimulációban és jogi vetélkedőben is részt vettek, így játékos formában gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek a bíróságok munkájáról, az egyes jogi kifejezésekről, és a bírósági eljárások menetéről.

A rendezvény kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a diákok nemcsak elméletben szereznek információkat, hanem a mindennapi bírósági munkavégzésbe is bepillantást nyerjenek.”

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …