2019. május 24., péntek
FONTOS

Gyulavári asszonyok ajándékozták meg a koraszülött gyermekeket

Bognár Mária gyulavári fiókkönyvtáros adta át a helyi kézimunka szakkör által készített kötött-horgolt babatakarót és sapkát a Békés Megyei Központi Kórház főorvosának, Abdulrahman Abdulrab Mohamednek. A szakkör tagjai összesen negyven ilyen szettet készítettek, és mind a korszülött gyermekeknek szánják ajándékul.

Ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni – mondta az eseményen Kónya István gyulai alpolgármester, hangsúlyozva, a szakkör működését, az anyagok beszerzését is segíti az a pályázati program, mely a Lifelong learning címet viseli, vagyis az élethosszig tartó tanulást, de legalábbis a hasznos elfoglaltságot támogatja.

A takarókat, sapkákat és a játékokat a Gyulán született koraszülött gyermekek kapják nemcsak a kórházban töltött időre, hanem utána haza is vihetik a szülők emlékbe. Ezért a Gyulavári Kézimunka Szakkör számára is adott a feladat, vagyis folytathatják a munkát.

Nézze meg ezt is:

Együtt erősítené a térség turizmusát Gyula és Békéscsaba

Szerda délután, a CsabaParkban rendeztek szakmai fórumot, ahol az ezzel kapcsolatos lehetőségeket mutatták be. Komoróczki …