2024. május 3., péntek
FONTOS

Helyére került az újonnan épült templom toronysisakja Tarhoson

Szerda délelőtt 11 órakor emelték fel az újonnan épült – leendő Szent Erzsébet templom tornyának toronysisakját.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló épület Tarhos első temploma lesz. Az épületegyüttes három egységből áll. A kórust is magában foglaló – közel 60 férőhelyes templom hajót és a 15 méter magas harangtornyot, a sekrestyét és a közösségi termet köti össze az alacsonyabb épületrész. A most elhelyezett toronysisakra szánt toronyóra számlapját és a keresztet még az alap acélszerkezet készítésekor rakták rá a szakemberek.

A helyi önkormányzat bízik benne, hogy újabb pályázati forrásokból majd a település történeti központját is fel tudják újítani, valamint fejleszthetik a falu középületeit.

Vallási szempontból vegyesnek mondható a lakosság Tarhoson, éppen ezért ökumenikus használatra fogják átadni a templomot majd 2019 tavaszán. Az épületet Lipcsei Gábor építész tervezte, aki tarhosi kötődése miatt ingyen készítette el a közel 200 négyzetméteres imaház tervrajzát, valamint a most helyére emelt toronysisakot is térítésmentesen ajándékozta a településnek.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában a jövőben összesen 6 település gazdagodhat egy-egy templommal, Békésben Tarhos és Okány.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …