2024. április 26., péntek
FONTOS

Kreatív kalandtúra a Göndöcs Benedek Középiskolában

Többek között erre a kérdésre kellett választ adniuk a Kreatív kalandtúra a Grimm testvérek nyomában elnevezésű csapatverseny résztvevőinek.

Ebben az évben a Göndöcs Benedek Középiskola idegen nyelvi munkaközössége immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a játékos vetélkedőt, melynek középpontjában a Csizmás kandúr című mese állt. A középiskolába a megye 72 általános iskolása, összesen 18 csapat érkezett.

A csapatok hét állomáson tehették próbára tudásukat. A vendéglátásnál a kirakó és a kvíz kérdések mellett többek között egy teríték elemeit ismerték fel a versenyzők.

Az angolnál például a részekre osztott mesét kellett sorba rendezniük, majd ezekhez kellett párosítaniuk a megfelelő illusztrációkat.
A résztvevőknek mindegyik teremben egy-egy tantárgyhoz, az iskolában oktatott szakmákhoz és a meséhez köthető feladatokat kellett megoldaniuk. A verseny sikeréhez hozzájárul az, hogy hogy a hét állomás más-más módon dolgozza fel a mese elemeit, így mindenki talál olyan feladatot, melyben kiemelkedően tud teljesíteni. A legtöbben azonban mégis az informatika, illetve a testnevelés állomását várták.

A résztvevők játékos akadályokon keresztül mutathatták meg kreativitásukat, adhattak számot ismereteikről, képességeikről.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …