2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Felújítják a Galbácskerti- és a Törökzugi óvodát

Ezen a felvételen éppen a Törökzugi óvoda felújítási terveit ismerteti Kónya István alpolgármester. Az épület már több, mint 40 éves, és az idő múlásával jelentősen megromlott az állapota. Ez különösen igaz a belső terekre.

A gyulai önkormányzat nemrég nyert pályázatot, melynek köszönhetően két óvoda is megújul a városban. Az egyik közülük a Törökzugi óvoda, melynek belső épületrésze teljes renováláson esik át. Az intézmény udvara is korszerűsítésre szorul, amit szintén beterveznek a jövőben és a tervek szerint egy kis méretű, műfüves futballpályát is kiépítenek. A külső felújítást, mint például a homlokzat és a tetőszerkezet rekonstrukcióját egy későbbi projekt keretein belül valósítják meg. A óvoda lakói március 18-án költöznek át a Törökzugi bölcsődébe, ekkor kezdődnek majd el a munkálatok.

Ezek a képek már a Galbácskerti óvoda udvarán készültek, ahol Görgényi Ernő polgármester mondta el, hogy a felújítás mellett bővítik is az épületet. Innen már az összes óvodás csoport kiköltözött, szóval itt is hamarosan elkezdődik a felújítás.

A város célja, hogy az óvodafelújítások szeptember 1-ig befejeződjenek. Az épületek korszerűsítésére megnyert pályázati forrás mellett az önkormányzat plusz önerőt is hozzátett, mivel a pályázat benyújtása óta eltelt évek során jelentősen emelkedtek az építési költségek.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …