2024. május 2., csütörtök
FONTOS

160 éves évfordulóra készülnek az Ewoldt Elíz óvodában

Az udvaron játszanak a videóban látható felvételeken az Ewoldt Elíz óvoda növendékei. Ez a terület az új játékokkal már megfelel a mai kor követelményeinek, azonban maga az épület és belső tér még korszerűsítésre szorul. Az elmúlt években kis lépésekben próbálták meg orvosolni a legsürgetőbb problémákat, a napokban pedig újabb fejlesztésről számolt be a körzet önkormányzati képviselője, Mittag Mónika.

Az intézmény különleges évfordulóra készül, hiszen a névadó Ewoldt Elíz 160 éves született. Azt már Becseiné Lock Gabriella, a városi egyesített óvodák vezetője mondta el, hogy április ötödikén egy nagyobb ünnepséggel szeretnének megemlékezni Gyula első óvónőjéről. Kitért arra is, hogy az elmúlt években a város több óvodáját felújították, ez a folyamat pedig napjainkban is tart. Mint arról a napokban beszámoltunk, pályázati forrásból a Galbácskerti és a Törökzugi óvodát is felújítják, és jut forrás a gyulavári intézmény udvarának a korszerűsítésére is.

Nézze meg ezt is:

Elismerték Bánhegyi Róbert Jánost

  A napokban vette át Bánhegyi Róbert János főorovos a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepi díjkiosztón Szent-Györgyi …