2019. május 23., csütörtök
FONTOS

Bemutatták Bódán Zsolt kötetét a Ladics családról

 

Magától értetődőnek nevezte a helyszínválasztást Dombi Ildikó, a Ladics házat is működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ ügyvezetője Bódán Zsolt új kötetének bemutatója kapcsán. A szerző ugyanis  “Polgári életmód – polgári mentalitás: a gyulai Ladics család élete a 19-20. század fordulóján” címmel jegyzett művét az Almásy kastély kápolnájában mutatták be.

Nagy szerencse hogy megmaradt a Ladics család hagyatéka, melynek nagyobb része a levéltárban található – hangsúlyozta a kötet szerkesztője, Erdész Ádám. A mű egyébként a Békés Megyei Levéltár gondozásában jelent meg.

A kötet szerzője, Bódán Zsolt immár több, mint egy évtizede foglalkozik a Ladics családdal, doktori értekezését is e témában készítette el. Az általuk képviselt polgári értékrenddel kapcsolatban azt mondta, sok tekintetben napjainkban is fellelhető.

A szerda délutáni eseményen a szerzővel Szilágyi Sándor, a látogatóközpont munkatársa beszélgetett. A kötethez a levéltár mellett a kastélyban is hozzá lehet jutni.

Nézze meg ezt is:

Méhcsaládot fogadtak örökbe a református óvodások

  Műsorral ünnepelték a méhek világnapját a gyulai református óvodában. Ez alkalommal különleges meglepetésben részesültek …