2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 03. 20.

Témák:

– Két beruházásról tárgyaltak a képviselők a kedd délelőtt megtartott testületi ülésen, ugyanis mindkét nyertes projekt mellé többletforrást kell biztosítania az önkormányzatnak.
Az egyik a belvárosban épülő körforgalomról szól, amely végül közel 100 millió forintból épül meg, a másik pedig a város bel- és csapadékvíz elvezető rendszerének a további korszerűsítéséről szól – összesen közel 355 millió forintból.

– Páratlan lehetőség előtt állnak a gyulai civil szervezetek, hiszen egy pályázatnak köszönhetően több millió forintot nyerhetnek helyi programok megvalósítására. A 3Témában emellett szó esett a kilenc gyulai közösségi tér megújításáról, köztük az obszervatórium látogathatóvá tételéről, egy japánkert kialakításáról és a Máriás ház felújításáról.

– A vállalkozók kényelmesebb, könnyebb, olcsóbb működését segíti az az együttműködési megállapodás, melyet a Békés Megyei Kormányhivatal valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége kötött szerda délelőtt Békéscsabán. Az eseményen elhangzott, a megyei vállalkozások fontos szerepet töltenek be a térség gazdasági, társadalmi életében.

– Hosszú kihagyás után jó 10 éve kezdett újra festeni Stefán László, akinek a Gyulavári kastélyban nyílt kiállítása. A tárlat az amatőr alkotó munkáinak egy jellemző metszetét mutatja be a közönségnek.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …