2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Rövidesen elkezdődhet a körforgalom kiépítése a Béke sugárúton

Rendkívüli ülést tartott szerda reggel a városháza ovális termében a gyulai képviselő-testület. A grémium két témáról tárgyalt, mindkettő nyertes pályázatról szólt.

A közeljövőben megépülhet a körforgalom Gyula belvárosában, a Béke sugárút, Árpád utca, Eötvös utca kereszteződésében, ahol a megnövekedett forgalom miatt vált indokolttá a beruházás. Az erre vonatkozó nyertes pályázat közel 75 millió forintot biztosít, melyhez az önkormányzat további 21 millió 600 ezer forintot tesz hozzá önerőből.

A másik nyertes pályázat a település környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztéséről szól, ennek keretében a város több pontján korszerűsítik a bel- és csapadékvíz elvezető rendszert. A pályázat erre a beruházásra több, mint 352 millió forintot biztosít, ehhez az önkormányzatnak 3 millió 800 ezer forintot kell hozzátennie.

A közbeszerzési eljárás mindkét projektnél lezajlott, így meghatározhatták a végleges beruházási költségeket, és igazodhattak az új feltételekhez. A fejlesztések fontosságára való tekintettel a költségkorrekcióról egyhangúan döntött a képviselő-testület. A kivitelezőkkel való szerződéskötés után rövid időn belül a munkálatok is elkezdődhetnek.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …