2024. május 2., csütörtök
FONTOS

A cukorbeteg gyermekeknek gyűjtöttek a Vigadóban rendezett bálon

A 4. Kikeleti Katicás Vigasságot rendezték meg a Gyulán az elmúlt hétvégén.

A Diaboló Alapítvány által szervezett jótékonysági bálon a cukorbeteg gyerekeknek gyűjtöttek, a bevételből az ő mindennapjaikhoz szükséges eszközöket vásárolnak majd. Ezzel azt érhetik el, hogy a diabéteszes gyermekek élete felnőtt korban is szövődménymentes legyen. Ha megfelelő az ellátás, akkor cukorbetegen is teljes életet lehet élni – ezt az 14 éves Gál Petra is igazolja, akinél 3 éve diagnosztizálták a betegséget.

A napi rutint könnyen meg lehet szokni, az elmúlt egy évben ez Tölcsér Alexandrának is sikerült, aki egy éve él együtt a betegséggel.

A diabétesz sajnos nem válogat, olyan is előfordult, hogy fél éves csecsemőnél diagnosztizálták. Az érintett családok ilyenkor segítségre, tanácsadásra szorulnak – mondta Kosznáné Pule Ilona, a Diaboló Alapítvány elnöke.

A Diaboló Alapítvány tevékenysége egyre szélesebb körű. A közeljövő fontos célja, hogy azokat a családokat is egyből elérjék, ahol frissen diagnosztizálták a cukorbetegséget, így az érintettek a kórházi ellátás után rögtön kapcsolatba tudjanak lépni az alapítvánnyal.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …