2024. május 2., csütörtök
FONTOS

A fiatal korosztályt célozza meg a drogprevenciós program

A prizma prevenciós program nyitókonferenciáját tartották meg a közelmúltban Gyulán.

A pályázati program két éven át tart és elsősorban a fiatal korosztályt célozza meg drogprevenciós, illetve szenvedélybetegségekről szóló tanácsokkal. A gyulai kórházban még 2002-ben indult el a most is működő drogambulancia. Az osztályhoz csatlakozó Független Egyesület 2005-ben jött létre, amely az ambulancián működő alapfeladatok mellett igyekszik segíteni a drogproblémával küzdő embereken. Sajnálatos módon ma már leginkább a fiatalokat érinti ez.

A prevenciós programba 1500 fiatalt, szüleiket és szakembereket vonnak be a következő két évben. Az erre a célra megnyert pályázati forrás közel 100 millió forintot biztosít a Független Egyesület számára. A nappali ellátást szolgáló ház – ahol a Független Egyesület a munkáját végzi – 2008-tól áll a szervezet rendelkezésére és 2012 óta már nem csak Békés megyében, illetve Gyula és Sarkad térségében, hanem Csongrád megyében is elérhetőek az egyesület által szervezett programok.

A fiatalok körében egyre többen nyúlnak drogokhoz, köztük a legtöbben azok, akik pszichés problémával küzdenek. A nyitórendezvényen elhangzott, hogy pár évvel ezelőtt a 18 éves korosztály volt többségben azoknál, akik először használtak tudatmódosító szereket, ma már ez a 12 éves korosztályról is elmondható.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …