2021. november 29., hétfő
FONTOS
ttps://youtu.be/J6A0foFiVVg

Ötödször találkoztak a népi kézműves közösségek

Ebben az évben is megrendezték a dél-alföldi népi kézműves közösségek találkozóját Békéscsabán, a Pheadra Rendezvényközpontban.

A konferenciával egybekötött eseményre 24 településről érkeztek civil szervezetek, ebből 12 település polgármesterének az előadását is figyelemmel lehetett kísérni, akik a településükön működő helyi kézműves közösségek szerepéről beszéltek.

A megyei, illetve dél-alföldi kézműves közösségek találkozóját még 2015-ben rendezték meg először, akik azóta egyre nagyobb szerepet játszanak saját településükön. A dél-alföldi gyapjúhímzésnek a szálán varrott technikával készült darabjai többségében Orosházáról érkeztek a rendezvényközpontba, ugyanakkor Mezőberényben és Békéscsabán is alkalmazzák ezt a technikát, valamint hasonló szőrhímzések a határon túl is készülnek, például Aradon. A kiállított darabokat Kudlákné Balázs Noémi a Kétsopronyi Hímzőszakkör vezetője mutatta be.

A kézműves értékek mellett gasztronómiai élményekkel is gazdagodtak a jelenlévők és bárki megkóstolhatta a különböző települések különlegességeit.

Nézze meg ezt is:

Békés megyében is folytatódik az oltási akcióhét

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is …