2022. november 30., szerda
FONTOS

Schenkenfelden polgármestere és kísérete látogatta meg az Almásy-kastélyt

Karl Winkler, Schenkenfelden polgármestere és Hans Pammer, a schenkenfeldeni Harruckern monográfia szerzője látogatott el Gyulára, az Almásy-kastély Látogatóközpontba. Utazásuk célja alapvetően Orosháza volt, ahol a város alapítására emlékeztek. Az orosházi eseményt megelőzően azért jöttek a fürdővárosba, hogy tisztelegjenek Harruckern báró emléke előtt, ugyanis Harruckern János György a felső-ausztriai kisvárosban Schenkenfeldenben született.

Harruckern János György nevéhez köthető Békés vármegye újratelepítése révén több megyei település létrejötte. A monográfia szerzője, Hans Pammer elmondta, a könyv elkészítéséhez elengedhetetlen információkat gyűjtöttek az 1664-ben Schenkenfeldenben született báróról és munkásságáról Békés megyében.

Az Ausztriából érkezett delegáció ezután az Almásy-kastélyt is meglátogatta. A város és a helyi értékek megismerésében Erdész Ádám segítette őket.

A Schenkenfeldenből érkezett vendégek az Almásy-kastély mellett a Gyulán található Harruckern emlékműveket is meglátogatták.

Nézze meg ezt is:

Fontos elismerést kapott az Almásy-kastély

A második helyen végzett a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont az egyik, szálláshelyek közvetítésével foglalkozó weboldal idei …