2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Sportnapot tartottak a város összes óvodásának

Többek között játékos sorversenyeken vettek részt a város óvodásai a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

A hétfő délelőtti esemény a nevelési tanév harmadik, egyben záró rendezvénye volt, melyet Gyula Város Egyesített Óvodája és a városi tornacsarnok hozott létre. A gyerekek körében minden mozgásforma népszerű volt.

A két havonta megrendezett sportnap nem titkolt célja az volt, hogy a mozgás, és több sportág megismertetése népszerű legyen a fiatalabb generáció számára is.

A sportnap egyik különlegessége volt, hogy a helyszín nagysága miatt két turnusban, a város mind a nyolc intézményéből érkeztek óvodások annak érdekében, hogy mozogjanak. Az első alkalomhoz képest a gyerekek már felszabadultabban álltak hozzá a rájuk váró sportfeladatokra.

Egy pályázat részeként óvodánként két lábbal hajtható motort vehettek át az óvónők és a gyerekek közösen.

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye pályázata segítségével tavaly a “Kicsik nagy olimpiája” rendezvényen a játékok mellett gyümölcsökkel és zöldségekkel lepték meg a gyerekeket. Idei tervek között szerepel, hogy Mészáros Mihály verses műsorát a város mind a nyolc óvodájában megtekinthetik az óvodások, emellett a Béke sugárúti óvoda egy repülőtéri látogatást szervezett, melyet támogatnak.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …