2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Távirányítással működik a Közüzem új rézsűkaszája

24 lóerő hajtja a Gyulai Közüzemi Kft új beszerzésű, 12 milliós önjáró rézsűkaszáját, melyet ezeken a felvételeken még a Kígyósi úton tesztelnek a cég munkatársai.

Az olasz gyártmányú rézsűkasza a domboldalon is szép munkát végzett, és a környék nyulai is évezték az új környezetet. A tesztek során a gép számára a magasabb fű és a sáros talaj sem jelentett akadályt. Az új, gumilánctalpas gép érdekessége, hogy távirányítással működik, ilyen szempontból a térségben ha nem is egyedülálló, de mindenesetre eléggé ritkának számít.

A cég azért döntött a beszerzése mellett, mert ez a gép négy-öt ember munkáját válthatja ki. Erre azért van szükség, mert bár a parkgondozási csoport létszáma az elmúlt néhány évben emelkedett, de a közfoglalkoztatottak száma jelentős visszaesést mutatott, öt éve még 110-120 emberrel számolhattak, most viszont 30 közhasznú munkásuk sincs.

A trend hasonló lehet majd a jövőben is, a közüzemi kft-nél arra számítanak, hogy a létszámproblémák miatt egyre több feladatot kell megoldani gépekkel, ezért már tervezik a következő beszerzést, mely elsősorban a téli időszakban jelenthet nagy segítséget, de nyáron is tudják majd hasznosítani.

Az önjáró rézsűkaszát várhatóan a jövő héten vetik be Gyulán.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …