2024. április 26., péntek
FONTOS

Júniusban négy napig a sör fővárosa lesz Gyula

Immár második alkalommal rendezik meg a Kézműves Sörfesztivált Gyulán – jelentették be a csütörtök délelőtt megtartott sajtótájékoztatón. Az esemény célja, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli sörfőzdékkel gyarapítsák Gyula turisztikai hírnevét.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kiemelte, a Gyulai Pálinkafesztivál sikere alapozta meg az együttműködést, majd hozzátette, reméli, hogy a kézműves sörfesztivál hozzájárul a sörfogyasztási kultúra, valamint a térségi kézműves sörfőzdék erősödéséhez.

Elhangzott, a négy napos eseménynek jelentős turisztikai szerepe van, de a magyar élelmiszeripar szempontjából is komoly hangsúlyokat képez.

A fesztiválon mintegy 25 kisüzemi főzde több száz fajta kézműves sörét lehet majd megkóstolni. Bora Imre, a fesztivál igazgatója kiemelte, a csapolt söröket a gyulai eseményre készített, fesztivállogóval ellátott üvegpohárból lehet majd kortyolni. A június 7-én kezdődő, négy napos eseményen a kézműves sörök mellett a street food lesz a középpontban.

A fesztivál kísérőrendezvényeként megrendezik azt a versenyt, amely a kisüzemi kézműves sörfőzdék, illetve a házi sörfőzdék részére lett meghirdetve. A sajtótájékoztatóval egy időben zajlott a 2019-es Nemzetközi Sörverseny érzékszervi bírálata a békéscsabai Panoráma Étteremben. A megmérettetésre a tavalyi évhez képest 30 százalékkal többen, összesen 215 mintával neveztek többek között Lengyelországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Csehországból, valamint Belgiumból.

A Kézműves Sörfesztiválon a hazai könnyűzenei élet képviselői egyszerre két helyszínen, a “Pécsi Sör Színpadon” és a “Nagyszínpadon” lépnek fel. Fellép többek között a Halott Pénz, a Republic, a Vad Fruttik, a Bikini, valamint Ákos.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …