2020. december 3., csütörtök
FONTOS

Sportágválasztó napot tartottak a Karácsonyi Gimnáziumban

A Nagy Sportágválasztó programot először Budapesten hívták életre. A kezdeményezést azóta az ország vidéki iskolái is átvették, és a több, mint 100 sportágat felvonultató esemény mintájára alakították ki saját intézményükben a sportágválasztó állomásokat.

Egy ilyen esemény célja az, hogy a résztvevők minél több sportággal ismerkedjenek meg, ezáltal kedvet kapjanak a rendszeres testmozgáshoz. A gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban is hasonló szándékkal valósították meg a programot, a gyerekek kipróbálhatták magukat íjászatban, dartsozhattak, de többek között a vívás alapjait is elsajátíthatták.

A különböző állomásoknál szakemberek segítségével zajlottak a feladatok. Emellett több diák már tagja egy-egy sport szakosztálynak, és ők maguk is szívesen buzdították társaikat.

A sportnap folyamán az egészséges életmód is előtérbe került, az iskola folyosóján gyümölcsöt osztottak a diákoknak.

A Karácsonyi Gimnáziumban már reggel 8-tól elkezdődött a sportágválasztó nap, ami egészen a tanítási idő végéig, délután 2-ig tartott, így bőven volt idő arra, hogy mindenki körbejárja az állomásokat.

Nézze meg ezt is:

318 új fertőzött Békés megyében

Szerdán 6811, csütörtökön 7129 új koronavírus fertőzöttet tartottak nyilván Békésben. 6635 újabb magyar állampolgárnál mutatták …