2019. szeptember 22., vasárnap
FONTOS

Elismerte Görgényi Ernő polgármestert a koraszülöttmentő alapítvány

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kedden adományozott elismerő oklevelet Görgényi Ernő polgármesternek a szervezet folyamatos támogatásáért.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány elnöke kiemelte, Gyula polgármestere már a kezdetektől fogva, nagykövetként képviselte a közös ügyet, melyet a koraszülöttek szakszerű megsegítése, a mentőautó üzemeltetése jelent.

Ennek a jelentős összefogásnak köszönhető az, hogy meg tudták vásárolni a koraszülött-mentőautót, melyet ebben az évben helyeztek üzembe. Az alapítvány célja elsősorban a hasonló jellegű infrastruktúra megteremtése. Továbbá a koraszülött- és gyermekmentéshez, illetve a sürgősségi ellátásukhoz szükséges szakemberek képzése. A szolgálatba állított mentőautót szinte minden nap igénybe veszik – hangzott el a keddi eseményen.

Az alapítvány számtalan eseményt, felvilágosítást rendez a koraszülötteket nevelő családok számára. Legközelebb szeptember 21-én, Orosházán szerveznek futóversenyt a társadalom figyelemfelkeltése, érzékenyítése céljából.

Nézze meg ezt is:

Telt házas premierre készült a Toldi film stábja

Egyedi lehetőségként tekintett az az 50 fős stáb a Toldi film forgatására, akik három hónap …