2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyulai sikerek a Körrepülő Modellek Európa Bajnokságán

Július 14 és 20 között, Bulgáriában zajlott a Körrepülő Modellek Európa Bajnoksága, melyen a magyar válogatott modellezők csapat és egyéni kategóriákban is képviseltették magukat.

Egyéniben a gyulai Dobos István Modellező Klub tagja, Elekes Imre II. helyezést ért el 302,8 km/h sebességgel. Őt csak az olasz Luca Grossi tudta megelőzni 304,9 km/h sebességgel. Szvacsek Ferenc, pécsi modellező, a hazai csapat tagja negyedik helyezést ért el 299,7 km/h sebességgel. Csoma György, aki Elekes Imre mellett szintén a gyulai klub tagja, végül a hetedik helyre esett vissza 296,7 km/h sebességgel, 0,2 km/h-val lemaradva a hatodik Anthony Rostislanov francia versenyzőtől. A francia ugyanis csak az utolsó, negyedik körben tudott felülkerekedni ellenfelén.

A magyar sebességi modell csapat pedig aranyérmet szerzett, megelőzve az olasz és orosz csapatot. Az Elekes Imréből, Csoma Györgyből és Szvacsek Ferencből álló válogatott összeredménye 899,2 km/h volt, mellyel olyan csapatot utasítottak maguk mögé, melyben a világranglista második helyezett Stanislav Dudarev is helyet kapott.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …