2021. március 2., kedd
FONTOS

Sikerrel zárult a Gyulai Várszínház 56. évada

Elek Tibor igazgató ezekkel a szavakkal jellemezte a Gyulai Várszínház 56. nyári évadának sikerét az eseményt értékelő sajtótájékoztatón. Június 26-a és augusztus 13-a között ugyanis több mint 60 változatos programot kínált az intézmény, melyek közül nemcsak a színház, hanem az irodalom, zene, tánc vagy a filmek iránt érdeklődők is találhattak ízlésüknek megfelelőt.

Annak ellenére, hogy a színház nem rendelkezik saját társulattal, idén is öt saját bemutatóval szolgált a közönség számára. Ilyen volt például az olasz Theatro Potlac-csal együtt alkotott produkció. Vagy a Sztalker Csoporttal közösen létrehozott Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadás, melyet ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében vittek színpadra. Utóbbi nyilvános főpróbája is teltházas sikernek örvendett. Ezek mellett két ősbemutatót is láthatott a közönség, melyek közül a saját fejlesztésű darabot, a Karádi zárkáját szintén nagy érdeklődés övezte. Elek Tibor igazgató elárulta, mindhárom fesztivál: a Weöres Sándor Napok, a Nemzetközi Shakespeare Fesztivál, valamint az Erdélyi Hét is nagy sikerrel zárult.

A kultúraközvetítés mellett a Gyulai Várszínház jelentős turisztikai vonzerővel is bír, de nem csak a városba érkezők számára nyújt művészi élményt – fogalmazott Görgényi Ernő polgármester a sajtótájékoztatón.

Elek Tibor igazgató elárulta, ebben az évben az előadások minőségének növelése érdekében csökkentették ezek mennyiségét. Ez a stratégiai lépés sikeresnek bizonyult, hiszen az eddigi számítások alapján 14 százalékkal emelkedett a látogatottság, mely gyarapította a bevételt is – tette hozzá. Emellett számos újítást vezettek be. Ilyen például az ingyenes műsorfüzet, az előadások előtti köszöntő vagy a nyereményjátékok.

Az eseményen bejelentették az idei nívódíjra jelöltek listáját is. Valamint létrehoztak egy új elismerést, melyet a leghűségesebb látogató, Zlehovszky Kornélia érdemelhet ki, aki jutalmul ingyenesen tekintheti meg az őszi, téli és tavaszi évad előadásait.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2021. 03. 01

Témák: – Sok lehetőséget tartogatnak a hamarosan megnyíló, új pályázati források Gyula és a járás …