2024. április 26., péntek
FONTOS

478-an indultak az idei Mályvád Teljesítménytúrán

A hagyományokhoz híven augusztus utolsó szombatján szervezte meg immáron 29. alkalommal a Mályvád Teljesítménytúrát a Körösök Völgye Turista Egyesület.

A túra jellegű sportesemény célja a Gyula – Békéscsaba környékén található természeti értékek bemutatása szervezett körülmények között. A reggeli órákban az Implom iskola udvaráról indultak útnak a résztvevők. Kerékpárral egy 55 km-es távot kellett teljesíteni Gyula – Mályvádi erdő – Szanazug- Doboz – Póstelek – Gyula útvonalon.

Az indulás előtti percekben a kerékpárok gyors átvizsgálása mellett a nap elleni védelemre is odafigyeltek a résztvevők. Az 1990-ben életre hívott rendezvény teljesítménytúra besorolású, vagyis a túrázók előre kijelölt útvonalon, vezető nélkül, egyénileg vagy csoportosan, nem verseny jelleggel haladnak végig. A távokat az előre megadott ellenőrző pontok érintésével, a megadott szintidőn belül kellett teljesíteni. A résztvevők – nevezési díj ellenében – igazoló füzetet térképpel, hideg-meleg ételt, vizet kaptak.

A túra közel 3 évtizede jött létre, a Mályvádi erdő akkoriban még zárt terület volt. A 90-es évek után lehetőség nyílt arra, hogy turista útvonalakat jelöljenek ki. Elhangzott, Békés megye, illetve a Dél-Alföld leghatalmasabb erdeje azóta patinás környezetben fogadja azóta a látogatókat.

Az idei teljesítménytúrán összesen 478-an indultak. Az előnevezésekből kiderült, hogy az országos hírnévvel bíró eseményre minden korosztály megtalálta a saját kihívását.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …