2024. április 26., péntek
FONTOS

A gyulai szerzőnő első kötetét mutatták be a városi könyvtárban

Szeptember 30-a és október 7-e között rendezték meg az Országos Könyvtári Napokat, mely keretein belül a Gyulán a városi könyvtár számos programot kínált a különböző generációk számára. Ezek közül az egyik a fiatal gyulai szerzőnő, Dunai-Kovács Liliána első kötetének bemutatója volt.

A Fénypont című regény az Atlantic Press Kiadó női regénypályázatán kiérdemelte a Fábián Janka vezette zsűri különdíját. A történet New York-ban, az ikertornyok lerombolásakor veszi kezdetét, ekkor veszíti életét a történet főhősének édesapja.

Ahogy a kötet borítóján is láthatjuk, a vakságból vezető kiutat az jelenti Nick számára, ha artistává válik. Dunai-Kovács Liliána elárulta, tizennégy éves korában, a Bécsbe tartó vonaton a fekete füzetborítót nézve gondolkodott el azon, hogy milyen lehet egyik érzékszervünket elveszítve élni. A kötetbemutatóra magával hozta ezt a fekete füzetet, melybe a történet első változatát írta. A szerzőnek jelenleg tizenkét kézirata van készen, ezek közül egy, a Pokoli múlt angyala című már a kiadónál van.

A kötetbemutatóról bővebben pénteken, Értékőrző című műsorunkban hallhatnak.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …