2024. május 1., szerda
FONTOS

Története harmadik legnagyobb fejlesztésére készül a Gyulai Várfürdő

 

A jövőben is nagy hangsúlyt fektetnek a gyulai vendégekre a várfürdőben, így a félárú kedvezményrendszert az előttünk álló szezonban is bevezetik majd.

A Gyulai Várfürdő vendégszáma az utóbbi években folyamatosan növekedett egy-egy megvalósult fejlesztést követően, még akkor is, ha az nem a fürdőben történt. Többek között az Almásy-kastély megnyitása után – az adott évben – közel 50.000-el nőtt a vendégéjszakák száma Gyulán, ez pedig magával vonta a fürdő látogatottságának a növekedését is. Hasonló pozitívumokat várnak attól a fejlesztéstől, melyet 2,5 milliárd forint értékben valósíthat meg a fürdő a közeljövőben. A projektben minden korosztályt érintenek a majdani fejlesztések, új köntöst kaphat a gyermekparadicsom, megújulhat a csúszdás medence – ahol 6 csúszda várja majd a vendégeket -, illetve a belső gyógymedencék számát is bővítenék.

Korábban az Aquapalota megnyitásával a családok fürdője is lett a Gyulai Várfürdő. A családi vonal mellett a gyógyulni vágyó vendégek felé is jobban nyitnának a jövőben, ezért is szerepel a fejlesztési tervekben a gyógyvízfelület bővítése. A lovarda, illetve a kupolás wellness közötti épületegyüttest érintve megtriplázódik a a termálvízfelület, amely “kiúszó-beúszó” módon lesz kialakítva, így a belső térből a természetre is nyitott lesz a medence.

A gyermekparadicsom, illetve a csúszdás medence felújítása nem fogja zavarni a vendégforgalmat, hiszen az mellékszezonban is kivitelezhető. A lovarda és a kupolás wellness közötti épületegyüttes átalakítása egy több éves projekt lesz, így ez jobban fogja majd érinteni a vendégeket. A koncenpciós terveket és egyéb szerződéseket még nem véglegesítették, de a szükséges munkálatok elvégzése után a beruházás 2020 szeptemberében kezdődhet el.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …