2024. április 26., péntek
FONTOS

16 tagú delegáció képviseli Békés megyét Pekingben

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nemrég Pekingben járt, ahol újabb együttműködési megállapodásokat írt alá.

Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott a szerdai, békéscsabai sajtótájékoztatón kiemelte, fontos, hogy olyan együttműködés legyen a két ország között, amely egészségügyi- és gasztronómiai együttműködést jelent, valamint előrelépést hozhat a robotizáció területén is.

Magyarország és Kína diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulója alkalmából rendezett programsorozaton egy kisebb delegáció képviseli majd Békés megyét, többek között a Békéscsabai Szakképzési Centrum is.

Mucsi Balázs, a centrum igazgatója elmondta, a kormányhivatal, valamint az intézmény közötti hamarosan megkötendő megállapodás nemcsak a képzésekben valósul meg.

December 6-án egy magyar gasztronómiai bemutatót tartanak Pekingben. Ezen Magyarországról 40-en, Békés megyéből pedig 16-an vesznek részt.

December másodikától nyolcadikáig ünneplik a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének évfordulóját. Pekingben megjelenik majd többek között a szaloncukor, a libamáj, a kacsamell, a zserbó, valamint a gulyásleves.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …