2024. április 26., péntek
FONTOS

15 magyar kőrist ültettek el a Dobozi úton

A most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több, mint 550 hektár új erdőt telepítenek, ehhez kétmillió facsemetét és közel 100 tonna makkot használnak fel. A legtöbb helyen a program ez év novemberében kezdődött el, Gyulán pedig szerdán ültették el azt a 15 magyar kőrist, melyet a Délalföldi Erdészeti Zrt. ajánlott fel.

Az állami erdőgazdaságok által ültetett új erdők egy évtized múlva évente mintegy 8000 tonna szén-dioxidod kötnek meg. A 2050-re kitűzött klímacélok megvalósításához – a jelenlegi fásítási program által – az országban legalább 100 millió új fát ültetnek el, mely 3-5 év alatt 25 000 hektáros erdőterület növekedést eredményezhet. A fásítási program Gyulán is elkezdődött, a fürdővárosban ebben az évben több, mint 700 facsemetét ültettek el.

A program során összesen 86 településen ültetnek új erdőt. Gyula környékén ugyan nem rossz a helyzet, a város északi és keleti része megfelelően erdősödött.

A város déli és nyugati részén is vannak erdők, ezeken a területeken azonban növelni kívánja az önkormányzat az erdőterületek nagyságát, annak érdekében, hogy egy zöld gyűrű jöjjön létre Gyula körül.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …