2020. április 4., szombat
FONTOS

Közel 4000 kilométert járt be Etiópiában Kukár Barnabás Manó

Két hetes utazása alatt túlnyomórészt Észak-Etiópiában, Amhara területén és a fővárosban, Addis Ababa-ban járt Kukár Barnabás Manó a gyulai könyvtár világjáró gyulai című sorozat legutóbbi előadója. Az országban közel 4000 kilométert tett meg a kutató, tapasztalatot gyűjtve közel másfél éves kutatómunkájához. Az előadás során számos fotóval szemléltette élményeit.

Etiópiában rendkívül barátságosan fogadják az európai keresztényeket. – tette hozzá az előadó. Prezentációja során a keresztény afrikai ország fővárosáról és a vidéki települések helyzetéről is beszélt, a különbség pedig közel akkora, mint a főváros és Európa között. Ezzel arra utalt a kutató, hogy míg Addis Ababa-ban az átlagember által megszokott életszínvonal tapasztalható, addig vidéken szegénységgel találkozik az ember, sok helyen például teljesen normális, hogy még áram sincs.

Az előadás kezdetén az is elhangzott, hogy bizony nem első gyulaiként járt Etiópiában, hiszen kevesen tudják, de városunk egyik szülötte, Mészáros Kálmán hosszú ideig élt a távoli országban.

Nézze meg ezt is:

Online ad útmutatást a NAV az szja-bevallási tervezet módosításához

Közel két hete elérhető az szja-bevallási tervezet a webes felületen – tájékoztatott a Nemzeti Adó- …