2024. május 7., kedd
FONTOS

Sikeres gyulaiakat köszöntöttek az újévi polgármesteri fogadáson

 

2020. január 11-én, szombaton rendezték meg a városháza dísztermében az újévi polgármesteri fogadást. A helyszínen elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket. Évértékelőjében beszámolt a 2010-es évek legfontosabb eseményeiről, a beruházásokról, valamint a további célokat is érintette. Az ünnepségen ezután a hagyományokhoz híven a sikeres gyulaiakat köszöntötték, azokat, akik munkájukkal és kitartásukkal kimagasló eredményt értek el.

Az eseményen elsőként Tövisháti József kosárlabdaedző vehette át az elismerést, aki még 1973-ban kezdte pályafutását. Az ő regnálása alatt élte a helyi kosárlabdázás a fénykorát, a Gyulai Color gárdája 2002-ben, 2005-ben és 2006-ban is az NB II-es felnőtt tabella 3. helyén végzett.

Ezt követően Werner György üvegező mester vehette át az elismerést. A kiváló épületüveges- díszmű üvegező mester évszázados hagyománnyal rendelkező kisiparos dinasztia leszármazottjaként folytatta családja munkáját Gyulán. A vállalkozást még néhai, nagyapai nagybátyja alapította 1872-ben.

Sikeres gyulai elismerésben részesült Lobó-Szalóky Lázár énekes, dalszerző, zenész, menedzser. A Dirty Slippers frontembere három slágerlistás nagylemez, kilenc slágerlistás dal szerzője és előadója.

Eredményes tevékenységével sikeres gyulai elismerést érdemelt ki a Hotel Gyula Kft. A cég tulajdonában lévő Wellness Hotel Gyula 2011. áprilisától üzemel jelenlegi formájában, 2013-ban ,,Az év Szállása”, 2014-ben ,,Az év Családbarát Szállodája” címet nyerték el a négy csillagos kategóriájú magyarországi szállodák között.

Sikeres gyulai elismerést vehetett át a Japánkert Barátok Köre Egyesület. A 2008-ban alakult civil szervezet tagjai több japán konferenciát és kiállítást szerveztek, többször is fogadtak japán gyerekeket ének-zenei kurzusokra, akikkel megismertették Gyula zenei és kulturális életét.

Az újévi fogadáson egy sikeres gyulai diák elismerést is átadtak, melyet Kopcsák Róbert, a Bay Zoltán Ösztöndíj pályázat legeredményesebb diákja vehetett át. Az eddigi legnagyobb szakmai sikere, hogy a 2019-es OTDK Humán Tudományi Szekciójában az általános, leíró és kognitív nyelvészet tagozat keretein belül 3. helyezett lett.

Az elismerések átadását követően a gyulai Royal Dixieland Band szórakoztatta a közönséget.

Nézze meg ezt is:

Elballagtak a Göndöcs, a Harruckern, a Karácsonyi és az Erkel diákjai

  Idén a katolikus közösségi házból indult a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum ballagási menete. A …