2020. szeptember 24., csütörtök
FONTOS

Gyulán is áramkimaradást okozott a hálózatra fagyott jég

A hétvégét követően még hétfőn is kitart a ködös, párás, zúzmarás időjárás, mely az elmúlt napokban jelentősen megnehezítette az áramszolgáltatók, nem utolsó sorban a háztartások mindennapjait.

Az ország egész területén, különösen Békés megyében több helyszínen okozott vezetékszakadást a hálózatra fagyott jég. A legtöbb hibabejelentés az elmúlt hétvégén, vasárnap érkezett be a szolgáltatókhoz, a Nemzeti Közművek munkatársai január 15 óta közel 200 középfeszültségen keletkezett üzemzavar elhárításán dolgoztak.

Napok óta folyamatos, 24 órás munkavégzés mellett 20 oszlopot, 10.000 méter vezetéket és 200 kötőelemet cseréltek ki. A telefonos ügyfélszolgálat is megerősített létszámmal dolgozik a napokban, csak szombaton több, mint 2000 hívást fogadtak.

A szolgáltató mintegy 5-8000 érintett ügyfélről számolt be a napokban. Az üzemzavar főként a településeken kívül, a külterületeken élőknél okozott áramkimaradást.

Ezeket a fotókat az áramszolgáltató tette közzé az egyik közösségi oldalon, jól látszódik, hogy az ujjnyi vastag vezetékek ebben a párás, ködszitálós időben akár karvastagságúra is meghízhatnak a rájuk rakódó jégtől, ezt a terhelést sokszor már nem bírják el a vezetékek.

A szerelők munkáját nehezíti, hogy a vezetékre fagyott dér és zúzmara egyfajta jégpalástot képez. Az időjárás előrejelzésnek megfelelően a mai napon már enyhébb idő volt, így a jegesedés kis mértékben csökkent, de estére még mindig fagypont alá csökken a hőmérséklet.

Nézze meg ezt is:

Szeretet szombatot rendeztek az adományboltban

A piaci adományboltnál folytatódott a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Szervezetének esélyegyenlőségi és érzékenyítő programsorozata. …