2024. április 27., szombat
FONTOS

Tövisháti József érdemelte ki idén a Gyula Város Sportjáért kitüntetést

Hétvégén rendezték meg a nagy múltra visszatekintő sportbált és díjátadó gálát a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Az eseményen a tavalyi, vagyis a 2019-es év legkiemelkedőbb sportolóit, edzőit és sportvezetőit díjazták.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, 2019-ben a Gyulasport, mintegy 120 millió forintot fordított fejlesztésekre. Így megújulhatott többek között a sporttelep, a tornacsarnok és a gyulai teniszklub területe is. Hozzátette, a gyulai önkormányzat koncepciójában központi szerepet játszik a tömeg-, valamint a diáksport.

A Sikeres Gyulai kitüntetést követően a Gyula Város Sportjáért elismerést is elnyerte Tövisháti József kosárlabda edző. Az idén nyugdíjba vonult tréner 1973-ben kezdte kosárlabda edzői pályafutását.

Tövisházi Józseffel tavaly novemberben, a Kézjegy című műsorunkban készített hosszabb beszélgetésünket a Gyula Televízió Youtube csatornáján lehet megtekinteni.

A szombati esti eseményen átadták az “Év Sportolója” címet is. A nőknél Veres Laura úszó, Fülöp Diána labdarúgó, illetve Papné Lukoviczki Beáta kézilabdázó érdemelte ki ezt. Az “Év sportolója” díjat a férfiaknál Elekes Imre modellező, Házi Márk Bálint kosárlabdázó és Lovász Zoltán teniszező kapta. Az év csapata kategória díjazottjai a Corner Gyulasport NB II-es női kézilabda bajnokcsapata, a Gyulai Amazonok NB I-es női futsalcsapata, valamint a Tenisz Szabadidő Sport Klub OB II-es felnőtt férfi csapata volt.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …