2024. április 26., péntek
FONTOS

Egyedülálló gyulai projekt a Richter Anna Díj döntőjében

A 7D mozi a film, a mozivarázs erejével kíván hatni a nézőkre, a gyermekkori diabétesz közérthető, szerethető bemutatását tűzte ki célul. A látvány mellett az ízeken, mozgáson keresztül interaktív módon ismertetnék meg a közönséggel az 1-es típusú cukorbetegséget.

A 7D jelenti a katicának azt a 7 pöttyét, melynek segítségével a szakemberek egy diabéteszes gyermeket terelni tudnak az egészséges felnőtté válás rögös útján. Ide tartozik a teljes körű kommunikáció, az inzulinterápia, a megfelelő életmód, illetve étrend és táplálkozás. Emellett az aktív mozgás, beleértve az amatőr és a profi sportot is, a lelki támogatás, valamint a szorossá váló szülői kötelék. Elhangzott, ma Magyarországon közel 4500 cukorbeteg gyermek áll 12 központi gondozó alatt. Évente több, mint 300 új gyermekkel szaporodik ez a közösség. A 7D projekt egyik részét, a cukorbeteg gyermekek oktatását Szabó Edit, diabetológiai edukátor végzi.

A projektben a mozi varázsát hívják segítségül. A belépőjegyen a diabétesz felismerési tüneteit ábrázolták. A nézők kapnak egy szemüveget egy tokkal, melyen megjelennek a 7 dimenzió fő pontjai. Emellett egy egészséges zöldségeket tartalmazó zacskót kapnak. A mozi lényege az lesz, hogy a film során interaktívan dolgozzanak együtt.

A közönségdíj sorsa a szavazók kezében van. Március 8-ig lehet megtekinteni a csapatok és projektek bemutatkozását a richterannadij.hu oldalon. Március 19-én egy gálán hirdetik ki a döntősök névsorát, melynek köszönhetően mindenki életére ható innovatív ötletek valósulnak meg.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …