2024. április 26., péntek
FONTOS

A Gyulai Várszínházban koncertezett Kokas Katalin és Dóra

Különleges koncertet láthattak a Gyulai Várszínház kamaratermébe látogatók kedden este.

A teátrum visszatérő előadói, Kokas Katalin és Kokas Dóra nem először álltak a gyulai közönség elé. A zenész családból származó testvérpár külön-külön, együtt, és a férjeikkel alapított kvartettel is elismert szereplői a hazai és nemzetközi zenei életnek.

Kokas Dóra elárulta, az est folyamán előadott darabokat a közönség igényei szerint választották ki, mivel úgy tapasztalták, hogy az emberek jobban kedvelik az olyan darabokat, melyek lassan, kissé melankolikusan indulnak és a végére egészen felgyorsulnak. Valamint Kodály és Ravel mesterművei a leghíresebb hegedűre és csellóra írt darabok.

A gyulai közönség számára meglepetéssel is készültek az előadók. Az érdeklődők ugyanis nem csak a testvérpár játékát hallhatták, mivel Kelemen Barnabás hegedűművész is csatlakozott a duóhoz. Kokas Katalinnal Bartók felvidéki gyűjtéseiből is válogattak, melyek közül a Párnás táncot is előadták.

A családi felállás azonban nem idegen a Kokas testvérek számára, hiszen férjeikkel kvartettet alkotva is gyakran fellépnek.

A klasszikus zene szerelmesei legközelebb május 27-én, a Zeneakadémia Nagytermében láthatják koncertezni a Kokas testvéreket. A Gyulai Várszínház kamaratermi előadásáról pedig bővebben Értékőrző című műsorunkban hallhatnak.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …