2020. március 31., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 02. 27.

Témák:

– Ötcsillagos szálloda nyílhat az egykori 1-es iskola épületében – jelentette be csütörtökön Görgényi Ernő polgármester. Az épület tulajdonosa egy olyan pályázatot nyújtott be, melynek sikere esetén a térségben egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó hotelt alakíthatnak ki az évek óta kihasználatlan ingatlanon.

– Pályázati forrásból szeretné korszerűsíteni a versenyuszodát a Gyulai Várfürdő – hangzott el a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. A grémium számos napirenddel foglalkozott a közel négy és fél órás eseményen.

– A modern magyar katolikus politizálás arcképcsarnoka című könyvet mutatták be Almáskamaráson. A kötet a magyarországi kereszténydemokrácia több mint egy évszázados történetének néhány hősének rövid életrajzát tartalmazza, benne Károlyi Bernát ferences szerzetespapét.

– Egy műfészek felhelyezésével oldották meg az Apor téri, leszakadt gólyafészek problémáját a Körös-Maros Nemzeti Park szakemberei. Ez a megoldás az esetek túlnyomó többségében hatásos, így a hamarosan visszatérő madarak új otthonra lelhetnek itt.

– Többeknek is új pszichoaktív anyagot és marihuánát adott el a gyanú szerint két férfi és egy nő Békés megyében. A hűtőszerényükben is kábítószer gyanúját keltő anyag volt. A rendőrség őrizetbe vette őket.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2020. 03. 25.

Témák: – Az optimista forgatókönyv szerint június elején, legkésőbb közepén újranyit a létesítmény – fogalmazott …