2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyulai csoport is részt vett az aradi szoboravatón

Bagyinszki Zoltán készítette a videóban is látható képeket azon a napokban megrendezett aradi ünnepségen, ahol a Maros-parti város egykori főépítészének, Szántay Lajosnak a szobrát avatták fel.

Ő volt az, aki még a Monarchia idején tervezett épületeivel máig meghatározta Arad arculatát. Az eseményen egy gyulai delegáció is részt vett, tovább mélyítve a két, egymással testvérvárosi viszonyban lévő település kapcsolatát.

Gyuláról a Harruckern iskola diákjai is részesei voltak az ünnepi eseménynek, a fiatalok egy, a szecesszióról szóló verseny feladatait is megoldották. A harruckernes diákok kettős apropóból jutottak el Aradra. Részt vettek a szoboravató ünnepségen, illetve a szecesszióval kapcsolatos diákvetélkedő feladatainak jelentős részét is itt oldották meg. Bagyinszki Zoltán elmondta, őt is meglepte az az érdeklődés, mely a vetélkedőt övezi.

Gyulán évek óta rendeznek olyan programokat, melyek a szecesszióval kapcsolatosak. A világnapi rendezvények mellett tavaly elkészült a város szecessziós térképe, idén pedig Gyula és Arad együtt mutatkozik majd be a tervezett, nyári nagy programon.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …