2021. április 22., csütörtök
FONTOS

Szárnyalást követő mélyrepülés jellemzi a turizmust, az újrakezdés időpontja kiszámíthatatlan

A Gyulai Várfürdőben és az AquaPalotában, a Gyulai Várban, az Almásy-kastély Látogatóközpontban és valamennyi kiállítóhelyen üzemszünetet rendeltek el a múlt héten, vagyis a városban leállt az idegenforgalom.

Komoróczki Aliz arról számolt be, hogy minden önkormányzati tulajdonú cég számára a munkaerő megtartása az elsődleges cél. Az üzemszünet idején kiadják a szabadságokat, valamint karbantartási munkálatokat, nagytakarítást, parkrendezést végeznek. A várfürdő – jelenlegi forgatókönyve alapján – a főszezonra szeretné újra megnyitni kapuit a vendégek előtt. A kulturális attrakciókat virtuális tárlatvezetéseken keresztül népszerűsítik, a “Maradj otthon” programhoz a Gyula Tv is kapcsolódott.

A március 24-i információk szerint az éttermek közül Gyulán a Géza konyhája és a Gusto étterem fogad vendégeket a nyitvatartási szabályoknak megfelelően. A Kézműves Cukrászda termékei webshopjukból megvásárolhatók, a Viharsarki Sernevelde nyitva tart, ugyanakkor nem fogad vendégeket, házhozszállításra állt át.

Nézze meg ezt is:

360 gyulai kapja meg az oltást az oltóbuszon

  Az oltási hét kezdetén egy mobil oltóállomás érkezett Gyulára, a Vigadó mögötti parkolóba. Takács …