2024. április 27., szombat
FONTOS

Görgényi Ernő: a gyulai kórház felkészültsége meggyőző és megnyugtató

Három, igazolt új koronavírus fertőzött van Békés megyében, így térségünk a legkevésbé fertőzött területek közé sorolható mind az esetszám, mind a lakosságarányos bontás szerint. A megyék között Békés és Heves produkálta a legkevesebb esetet, hármat, a legtöbb fertőzött a fővárosban van, 232. A leginkább érintett térségek között van Pest, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 98, 26 illetve 25 esettel.

Az igazolt megbetegedések számát 100 ezer lakosra vetítve is jó pozícióban van Békés, hiszen Heves és Borsod-Abaúj Zemplén után 0,9-es aránnyal a harmadik helyen állunk.

Gyula tekintetében is biztató fejleményekről lehet beszámolni, a gyulai kórház felkészültsége meggyőző és megnyugtató. Ezt már Görgényi Ernő polgármester mondta. A Békés Megyei Központi Kórház tagkórházában kedden tartottak bejárást, az eseményen jelen volt Takács Árpád kormánymegbízott, valamint Becsei László főigazgató.

Az elmúlt napokban megkezdte Gyulán szolgálatát a kórházparancsnok, akinek a feladata alapvetően a védekezéshez, gyógyításhoz szükséges egészségügyi készlet megóvása, valamint a helyes készletgazdálkodás biztosítása. A kórházparancsnok orvosszakmai kérdésekben nem tehet javaslatot és nem hozhat döntést, ezekben a kérdésekben továbbra is az orvosok, egészségügyi dolgozók dönthetnek.

A tömeges megbetegedések stádiumához ugyan még nem érkeztünk el, az viszont megjósolhatatlan, hogy a fertőzések milyen számban nőhetnek az előttünk álló időben. A Békés Megyei Központi Kórházban még ezt megelőzően végezték el az ellenőrzéseket.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …