2024. április 26., péntek
FONTOS

Folyamatosan zajlik a munka a Békéscsabai Jókai Színházban

Bár a kormány által elrendelt országos vészhelyzet feloldásáig zárva tart a teátrum, addig a különböző internetes felületeken igyekeznek kapcsolatot tartani a közönséggel. Éppen ezért az aktuális híradások mellett az elmúlt évadokról készült felvételeket tesznek közzé. Emellett a Jókai Netszínházban útjára indult egy szavaló sorozat, de a nézőket is online verselésre biztatják. Kovács Edit, Jászai Mari-díjas színésznő az elsők között volt, aki vállalkozott erre a feladatra, hiszen fontosnak tartja azt, hogy az irodalom szeretetét közvetítsék a fiatalok számára.

Bartus Gyula, Jászai Mari-díjas színész egy rövid elbeszéléssel készül az olvasók számára. Elárulta, a Színitanház képzései digitálisan folytatódtak tovább, a hallgatóknak előre láthatóan ilyen módon kell majd vizsgát tenniük.

Seregi Zoltán elárulta, folyamatosan dolgoznak azon, hogy a nézők legnagyobb kedvenceit is elérhetővé tegyék. A legtöbben ugyanis a vígjátékokat szeretik, ezek azonban olyan nyugati darabok, melyeknek rendkívül magas a jogdíja. Addig azonban elkezdték közzétenni a gyerekdarabokat, illetve a tavaly rögzített mesefilmsorozatot. Hozzátette, folyamatosan készülnek az újranyitásra, a Megfeszített című rockopera állítópróbája is lezajlott.

A színház vezetése bízik abban, hogy kulturális szolgáltatásával enyhíthet a jelenlegi nehézségeken, illetve tartalmasabbá tehetik a hétköznapokat is.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …