2024. április 26., péntek
FONTOS

Közel 400 ezer forint értékű tisztítószer érkezett a kistérségi intézmény idősotthonaiba

A Best Clean Best Kft. felajánlását követően, csütörtökön gyulai Dig Build Kft több, mint négyszázezer forint értékű fertőtlenítőszert, illetve az ezek szakszerű alkalmazásához szükséges eszközöket adományozott a kistérségi intézmény keretein belül működő idősotthonok számára. A felvételeken látható dobozokban olyan professzionális fertőtlenítőszerek találhatók, melyek sokkal erősebbek és hatékonyabbak a kiskereskedelemben kapható társaiknál.

A 300 liter koncentrált fertőtlenítő- és tisztítószer mellett az ezek hígításához szükséges mérőedényeket, valamint a különböző felületek sterilizálására alkalmas színkódos kendőket, kezeslábasokat is felajánlottak. Kiss Szabolcs intézményvezető elárulta, jól jött nekik a társaság segítsége, hiszen jelenleg a megszokottnál jóval nagyobb mennyiség fogy ezekből a szerekből. A csütörtöki felajánlás mennyisége pedig két nagyobb épületegyüttes, mint amilyen a Réthy Pál Tagkórház, vagy a Tüdőkórház egy havi tisztán tartására elegendő.

Jelenlegi ismereteink szerint a megyénkben működő bentlakásos szociális intézmények egyikében sem jelent még meg a koronavírus-fertőzés. Hogy ez az állapot a továbbiakban is fennmaradhasson, még fokozottabban oda kell figyelni az intézmények tisztán tartására, fertőtlenítésére.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …