2024. április 26., péntek
FONTOS

Vállalkozókat várnak a kamara gyakorlati oktatói képzéseire

 

Tavalyi már közel 180-an vettek részt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gyakorlati oktatói képzésén, valamint az azt követő vizsgán.

Ez a feltétel a legutóbbi szakképzési törvény módosításakor lépett életbe, így ma már minden olyan munkáltatónak kötelező letenni ezt a vizsgát, aki diákokat szeretne foglalkoztatni. Elengedhetetlen ehhez, hogy a gyakorlatban foglalkoztató oktató mesterlevéllel rendelkezzen. Ez alól a fő szabály alól azonban vannak kivételek, például ha az oktató 60 éves elmúlt vagy, ha diplomával rendelkezik. A 3 napos tréningre ezúttal is várják a jelentkezéseket, a legközelebbi már csütörtökön elindul. Az elméleti képzés pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismeretekre terjed ki.

A gyakorlati oktatói képzés bevezetésének egy másik oka is volt, mégpedig, hogy a mesterlevelet szerzett szakemberek közül sokan rögtön elhagyták az országot – tette hozzá Mészárosné Szabó Anna.

A tanfolyam amellett, hogy további ismereteket ad a leendő oktatóknak, kapcsolatépítés szempontjából is jó lehetőség a vállalkozóknak. A koronavírus-járvány miatt a tanfolyamok is csúsztak, ennek ellenére ezt követően is közel 100 ember jelentkezését várják.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …