2024. április 26., péntek
FONTOS

Felelevenítették az 1956-os forradalom gyulai eseményeit

 

A nyár és az ősz folyamán több alkalommal is lehetőséget kapott az Október 23. Alapítvány arra, hogy a város történelmét, értékeit, kultúráját népszerűsítsék.

A „Jövőnket formáló múlt – történelmi és kulturális rendezvénysorozat” pályázati forrásból megvalósult program nyitórendezvényét a Gyulavári Kastély parkjában tartották meg. A helyszínen több, mint 50-en jelentek meg, a közönség legnagyobb részét pedig diákok tették ki. Az érdeklődők előtt ezen a napon valóban megjelentek a múlt eseményei, hiszen egykori 56-os veteránoktól hallgathattak meg történeteket, így elevenítették fel a forradalom gyulai eseményeit.

Az eseményen Pataky László történelemtanár részletesen ismertette az 1956-os eseményeket, valamint előadása során azokra az értékekre mutatott rá, melyek a mai fiatalság számára is fontosak lehetnek.

Elhangzott, a szervezők a várhatóan nyolc állomásból álló programsorozat révén megpróbálnak értékeket közvetíteni a gyulai diákok, a közönség felé. A jövőben többek között lesz gyulai városnézés az Élővíz-csatornáról, hagyományos 56-os veterán találkozó fiatalokkal, rendhagyó történelemóra, valamint emlékezés Trianonra.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …