2020. szeptember 29., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 08. 07.

Témák:

– A közelmúltban leplezték le és áldották meg Stéberl András egész alakos szobrát az evangélikus templom melletti közterületen. Az ünnepségen egy kiállítással is készültek, mely felidézte a 20. század húsipari kellékeit, a gyulai hentesáru boltokat, illetve Stéberl András mindennapjait.

– A Békéscsabai Páduai Szent Antal-társszékesegyházban mutatta be papszentelése utáni újmiséjét a nigériai származású Nnadi Omyedikacshi Benjamin. A közösség által már jól ismert áldozópap a mise végén megáldotta szüleit, testvéreit, paptársait és a gyülekezetet is.

– 17-ről 18-ra emelkedett a megyei koronavírus fertőzöttek száma.

– Lezárult az a tábor, melyet eredetileg a Harag György emlékév jegyében hirdetett meg a Gyulai Várszínház. A járvány ugyan felülírta az eredeti elképzeléseket, és ha az eredetitől eltérő formában is, de a programot mégis meg tudták valósítani.

– 12 alkotó közel 60 festménye látható a Gyulavári Kastély időszaki kiállításán. A József Dezső alkotókör tagjainak itt bemutatott munkái átfogó képet adnak az utóbbi időszakban elvégzett munkáról.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2020. 09. 24.

Témák: – Megtartotta szeptemberi ülését a gyulai képviselő-testület. Az elmúlt időszakban számos önkormányzati cég beszámolója …